Регионалната преса днес

Архив Варна

04-11-2009, 09:55

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Скандален случай на заразена с туберкулоза жена извежда вестник “Твоят ден” на водещо място в броя си днес. Болната обикаляла цяла година кабинетите, но така и никой не успял да й постави точна диагноза въпреки високата температура, с която тя не можела да се пребори.

Тест за грип може да си направи всеки варненец в лабораторията на бившата Градска болница. Изследването струва 15 лева, отнема час и се прави от 8 до 13 часа всеки работен ден. Епидемията изправи родителите пред още един проблем – свободни от училищни занятия тийнейджъри се отдават на алкохолни забавления – 3 от тях на 15 и 14 години вече се лекуват в токсикологията.
Грипната истерия отново е водеща тема за вестник “Черно море”.  Семейните лекари предписвали сироп тамифлу, който въобще не бил внесен у нас.
Пак медицинска тема, но с финансов привкус води броя на “Народно дело”. Детска болница в “Младост” е обявена за публична продажба заради дългове, става ясно от сайта на камарата на частните съдия-изпълнители. Частното медицинско заведение на “Лисичков” ООД работи едва от месец, но имотът се продава заради дълг от близо 800 000 лева.
Интересно е интервюто в броя на “Народно дело” днес. Студентка разказва за брането на ягоди я Англия. Според момичето това е робски труд, който най-често не носи никакви доходи.
Пак докторска тема и на първата страница в “Позвънете”. Вестникът алармира, че няма места в детските отделения. Морските бани според един от проектите за Алея първа пък можели да станат хотел, тъй като сградата нямала стойност на архитектурен и исторически паметник.