Двама дърпали конците на Станишев

Новините

04-11-2009, 10:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

По време на мандата на тройната коалиция държавата се управлявала не от премиера Сергей Станишев, а от съветника му Росен Карадимов и бизнесдамата Моника Йосифова.

Това обяви в предаването “Тази сутрин” на бтв анализаторът Стефан Гамизов.
„Това се случваше със знанието и пълното съгласие на Сергей Станишев. Не е тайна, че бившият премиер си поспиваше до 10-11 часа, а работният му ден приключваше към 14 часа”, обясни Гамизов.
На въпрос как е възможно Карадимов и Йосифова да са управлявали държавата, след като е имало тройна коалиция, анализаторът обяви, че „тройната коалиция не се занимавала с управление, а с разпределяне на процентите от кражбите”.  
В телевизионното студио Гамизов подари на водещия снимка на седнали в ресторант хора, която според него изобразява ложата, която управлява организираната престъпност в България. На масата бил един от шефовете на българските служби за сигурност, който дирижирал организираната престъпност. Според Гамизов до месец щяла да се появи статия в авторитетен британски вестник за въпросната ложа. Репортерите на вестника, който Гамизов запази в тайна, успели да запишат и един от разговорите на ложата и обещали да публикуват стенограмата от него.
„Проектът ДАНС умря в момента, в който президентът Първанов наложи Драшков за заместник-шеф”, обяви анализаторът. Според него лобито на Драшков в ДАНС е вършило ужасяващи неща, а кръгът около бившият шеф на агенцията Петко Сертов пък не направил нищо за една година.  Сертов не успял да удържи на този натиск, а наивността му пречела да осъзнае, че българските служби са създали организираната престъпност.