"Малкият принц" финтира грипа с виртуални уроци

Архив Варна

04-11-2009, 12:13

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Учениците от "Малкият принц" и гимназия "Екзюпери" учат въпреки грипната епидемия в общината. Възпитаниците на двете учебни заведения провеждат занятията си във виртуални класни стаи. Децата стоят по домовете си зад компютрите и общуват с преподавателите си с помощта на глобалната мрежа, за да не губят от учебния материал.

Всеки клас от 1-и до 12-и има своя виртуална класна стая в сайта на училището. Когато детето влезе в своята, може да намери всичко, което му е необходимо, за да не пропусне нито един урок. Всеки учител пък записва уроците, които трябва да предаде през деня, и ги качва на сайта.Така всяко дете има достъп до учебния материал.
Пак на сайта се качват тестовете и домашните им задачи. Когато са готови, децата ги пращат обратно, учителите ги оценяват, а оценките им се записват в електронните бележници на сайта.
Системата за дистанционен образователен достъп съществува и функционира от години в училището и дава допълнителна възможност за надграждащо обучение и работа по различни проекти. Учителите подготвят ресурси и като основен обучаващ елемент за ученици, които по една или друга причина не могат да присъстват физически в клас.
Така добрите практики от индивидуалното on-line обучение са приложени за всички ученици от 1-ви до 12-ти клас, обясняват модерната практика от двете учебни заведения.