В Добрич разкриха схема за имотни измами

Архив Варна

04-11-2009, 14:29

Автор:

РУСЛАН ЙОРДАНОВ

Всичко от Автора

Разкрита е схема за имотни измами в Североизточна България,  съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

На далаверите са се натъкнали след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от сектор “Икономическа полиция”. Установени са два случая, които нямат нищо общо по между си. По време на разследването е установено, че П.Н. на 53 г., от Плевен в кантората на нотариус в Добрич, с фалшива лична карта е упълномощилодруг  гражданин да го представлява, подписва и извършва  сделка с имот.
На 29 октомври т.г. при  опит да бъде осъществена сделката пред нотариус,  П.Н. е задържан от служители на сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР Добрич.
“ВарнаУтре” разбра, че измамата била за продажба на 100 декара земя. Във втория случай тя е била осъществена. При него става дума за замяна на имот в Силистренска област за дворно място в добричко село. Установен е М. Н. /34/, който с неистинска лична карта упълномощил силистренец и чрез него е извършена сделката с недвижимите имоти.
Извършени са обиски и претърсвания на двамата измамници. При тях са открити и иззети вещи и документи, свързани с престъпната им дейност. По двата случая са заведени досъдебни производства по чл. 209 и чл. 309 от Наказателния кодекс. Работата по разкриването на престъпната схема продължава.