В Добрич разкриха схема за имотни измами

Архив Варна

04-11-2009, 17:55

Автор:

РУСЛАН ЙОРДАНОВ

Всичко от Автора

Разкрита е схема за имотни измами в Североизточна България,  съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Икономическа полиция установила  два случая, в които е действано по различен сценарий.

Първо някой си П.Н. на 53 г. от Плевен, в кантората на нотариус в Добрич, с фалшива лична карта  е упълномощил друг  гражданин да го представлява, подписва и извършва  сделка с имот. На 29 октомври т.г. при  опит да бъде осъществена сделката пред нотариус,  П.Н. е задържан от служители на сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР Добрич.


ВарнаУтре.бг разбра, че измамата била за продажба на 100 декара земя. Във втория случай измамата е осъществена. Имот в Силистренска област е заменен за дворно място в добричко село. Установено е, че  М. Н. на 34 г., с неистинска лична карта упълномощил силистренец и чрез него е извършена сделката с недвижимите имоти.


Извършени са обиски и претърсвания на двамата измамници. При тях са открити и иззети вещи и документи, свързани с престъпната им дейност. По двата случая са заведени досъдебни производства по чл. 209 и чл. 309 от Наказателния кодекс. Работата по разкриването на престъпната схема продължава.