Преглед на регионалния печат

Архив Варна

05-11-2009, 09:26

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

"Не стигат 44 572 места за паркиране". Това е днешната голяма новина на в. "Черно море".

"Откритието" е на шефа на общинската комисия по транспорт, но то е с 5-годишна давност - толкова места за колите на варненци не са стигали през 2004 г., а сега сме в 2009-а, в която май никой не знае броя на недостигащите места за паркиране, както и на празните заради космическите си цени паркоместа под новоизградените сгради на морската столица. Пак според същото проучване, цитирано от Красимир Маринов, само 11 процента от улиците в града са в отлично състояние. Ама не е ясно - сега или преди 5 години.

 

Младите се изнасят да живеят на село, тръби от първата си страница вложката на ВАЦовите издания край морето - "Твоят ден". Кризата и свързаният с нея срив на доходите, кредитирането и цените на имотите родили новата мода. Все повече варненски семейства търсели дом не в града, а на село.
Темата с недвижимите имоти продължава и на вътрешните страници - "Имотите във Варна поевтиняха с 11 процента за 9 месеца" е статистиката за морския град.

Прогнозите обаче сочели, че цените ще тръгнат нагоре след една година.
Оптимистично звучи водещият материал на вестник "Народно дело". Според него до две години на пазара вече ще има ваксина, която спира диабета.На цяла страница вестникът е развил битката за нов окръжен прокурор в града като е дал само плюсовете на тримата кандидати за поста - Владимир Чавдаров, Пламен Иванов и Цветанка Гетова.

Друг вид рокади за хванали вниманието на екипа на в. "Позвънете". "Местят Общинския съвет в библиотеката" е заглавието на водещия материал. От голямото местене, изброено в материала, става ясно, че Книгохранилището намира подслон в Градска болница, лебеното заведение се мести в Стоматологията, както някои от общинските служби. Не е ясно какво точно е новото, за да бъде изведена точна тази новина за водеща, защото всички тези рокади се гласят от години и промените в тях са като в армията - до второ нареждане.