ДПС отрича за сделка с ГЕРБ

Новините

05-11-2009, 09:39

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Да се твърди, че между ГЕРБ и ДПС има някаква сделка, е обидно не само за нашата партия, но и за управляващите. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по бТВ депутатът от ДПС Камен Костадинов.

Според него твърденията за сделка с ГЕРБ са „шпиономания или опит на БСП да отклони вниманието към тях”. По повод съмнението на Янаки Стоилов от БСП, че ДПС може да подкрепи ГЕРБ на следващите президентски избори Костадинов обясни, че първо трябва да са ясни кандидатите и после партията му ще реши кого да подкрепи.


”Нищо не се знае. Следващите президентски избори още са далече във времето. Знаете, че през 1995 г. сегашният президент Георги Първанов поведе сталинградска битка срещу ДПС в Кърджали. Пет години по-късно Първанов промени отношението си и сега е президент втори мандат с подкрепата на ДПС”, припомни Костадинов.


По повод стоте дни на правителството депутатът от партията на Доган изтъкна, че ДПС не одобрява начина, по който в момента се правят ревизиите в министерствата. Според него не бива да се обявяват предварителни данни за злоупотреби преди да бъдат доказани от прокуратурата, защото така правителството оказвало натиск върху съдебната власт.


„Не може обаче да говорим само за отрицателните неща, които се случиха през първите 100 дни на правителството на ГЕРБ. Видна и ясна е волята на Бойко Борисов да се справи с проблемите. Не може да се отрекат външнополитическите му успехи и политиките в областта на сигурността”, каза Костадинов.

Според него обаче управляващите имат сериозни слабости в парламентарното мнозинство. Парламентът не работил ефективно, а в ГЕРБ имало много депутати, които се опитват да подражават на премиера. Костадинов пожела на Борисов да не го застига съдбата на Симеон Сакскобургготски.


Костадинов призна, че при предишното управление, част от което беше и ДПС, в ДАНС са се вършили безобразия. „ДАНС имаше широка подкрепа от всички партии до май-ьни 2008 г. След това хората в агенцията се разделиха на два лагера и започнаха да се провеждат активни мероприятия срещу партии, включително и срещу ДПС. Нямам доказателства за това, но съм сигурен, че рано или късно това ще се докаже”, твърди Костадинов.