Кризата удари тежко „Трите ключа”

Мисия Варна

05-11-2009, 12:23

Снимка:

ОРЛИН ЦАНЕВ

Автор:

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Всичко от Автора

На два пъти по-малко място заради кризата в сравнение с миналата година се сви 29-тото издание на изложението „Трите ключа – дом, офис, вила”. Освен по-малката площ, фирмите са прибегнали и до други антикризисни мерки - обединили са се по две-три на един щанд. Така 170-те фирми са се разположили върху 2500 кв.м. и 130 щанда, съобщиха организаторите „Ню Болкан Турс”.

„Миналата година изложението се простираше на 5 000 кв.м. Кризата обаче принуди фирмите сега да се групират в общи изложбени позиции, а други изобщо не дойдоха, обясни шефът на „Ню Болкан Турс” Румен Ганчев.

Изложението ще продължи до 9-ти ноември. Организаторите очакват около 10 000 посетители в делничните дни и по 20 000 през уикенда.

Освен българските фирми в Двореца на културата и спорта във Варна, продукцията си са изложили четири полски и една сръбска фирми. На щанда на полските фирми може да се намери информация за още 20 компании, които изнасят продукцията си за България.

Хит сред посетителите в първия ден на изложението е магните масажор, който е произведен в Белград, и се продава за пет лева. Уредът масажира гръб, глава и ръце. За десет лева пък всяка домакиня може да се сдобие с уред за точене на ножове.