И Масларова остава без имунитет?

Архив Варна

06-11-2009, 11:28

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Главният прокурор Борис Велчев е внесъл искане за снемане на имунитета на депутатката Емилия Масларова, съобщи председателят на парламента Цецка Цачева.

Бившият министър на бедните връчи на Цачева писмено съгласие, че се отказва от депутатския си имунитет. Тя обяви, че няма да пречи на прокуратурата да си върши работата.
Масларова ще бъде разследвана за злоупотреби със средства по програмата "Красива България", които са били използвани за ремонт на сграда от фонда на социалното министерство в Стара Загора.
Бившият социален министър ще бъде привлечена по обвинение за длъжностно престъпление в особено големи размери.
В средата на август ревизори установиха, че за довършването на сградата са похарчени по 2473 лв. на кв.м. Усвоени са общо 18,8 млн. лв., от които 10 млн. от излишъка за 2007 г., показа проверката на разследващите. Обвинението по чл. 282, ал. 2 от Наказателния кодекс предвижда от 1 до 8 г. затвор.Проверката за харчовете на бившата социална шефка започна още на 19 август. Тогава строителни експерти изчислиха, че ремонтът на старата работническа поликлиника в Стара Загора не би трябвало да струва повече от 5 млн. лв. Дори ново строителство със същите 7200 кв.м разгъната площ би струвало по-малко от похарченото за довършителните работи, добавиха те.
Само за указателни табели Масларова е дала 35 000 лева, обяви в първите дни от управлението си социалният министър Тотю Младенов.