Освободете се от всичко излишно

Архив Варна

08-11-2009, 22:01

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ако все още не сте направили основно почистване на дома и тялото, побързайте и започнете новата седмица, като направите първи крачки в тази пососка. Това ще ви осигури седем дни, през които да се освободите от всичко излишно.

АСТРОЛОГИЧНА КАРТИНА НА ДЕНЯ

Слънце в Скорпион, Луна в Лъв

22 лунен ден, последна четвърт в 17.55 ч


Нека деловата aктивност да не ви служи като оправдание - и без това, каквото можеше да бъде сторено през този лунен месец, вече е реалност - всички нови проекти и планове оставете вече за следващата седмица.

 

Единствено можете да се поучите от грешките си, да направите анализ на ситуацията относно напредъка на  вашите планове и, където е необходимо - да направите корекции, да си вземете бележка, за да не допускате в бъдеще такива грешки. Там, където пораженията са реални, е необходимо бързо освобождаване, за да се избегне застоят и да се отвори място в пространството за нещо ново и различно. Проявете далновидност и не упорствайте в опитите си да задържате каквото и да е на всяка цена. Дори да желаете да вдъхнете нов живот на някаква губеща ситуация, приемете просто, че моментът не е подходящ и за известно време я освободете в мислите си. Същото важи за желанията, били то към хора, предмети или постижения. По-добре ще използвате енергетиката на настоящия момент, обмисляйки промени в стратегията и търсене на нови пътища.


Впрочем символът на днешния ден е мъдрост и той е предназначен точно, за да се възползваме от придобитите знания и опит. А всеки мъдрец ще ви каже, че привързаностите и нежеланието да се приеме фактът, че всичко е в движение, че реалността е променлива и няма нищо сигурно и постоянно, всъщност ограничават растежа и свободата.

 

Ако днес ви липсва посока или увереност, потърсете съветите на някой мъдрец. Това може да бъде човек с житейски опит, учен или филососф, религиозен водач или духовен учител, или собствените ви родители и по-възрастни роднини. Можете да потърсите и съвета на астролог или на друг специалист, черпещ знание и информация от духовните сфери - денят е много подходящ и приветства гадаенето и погледа в бъдещето. А онези от вас, които нямат нужда от посредничество, могат да постигнат днес дълбоки прозрения с учудваща лекота.

 

Успешен ден за научна работа и за преподаване. Удачно е да споделите вашите знания и умения, да популяризирате научните си постижения. Луната в Лъв ще  ви осигури бляскав прием и заслужено признание на постиженията на онези, които са вложили целия си потенциал и талант. А тези, чиито знимания не са свързани с това, могат просто да посетят в книжарница - със сигурност ще намерите “вашата” книга - онази, която в настоящия момент ще отговори на вашите нужди и потребности от разширяване на кръгозора и интелектуална стимулация.


Днешният ден ще е наситен с много пламенни чувства и нажежени емоции. Постарайте се да бъдете великодушни и щедри, да се радвате непредубедено на живота и избягвайте прояви на щестлавие и гордост. Лидерите днес ще имат пълна гама от възможности и средства да се прояват като такива. На тях препоръчвам да бъдат истински достоен пример за подражание.



Предизвикателството на днешния ден е да овладете импулсивността, да внимавате в подбора на изразни средства, да не злословите, критикувате и празнословите.

 

Сутринта внимавайте като шофирате, проверете валидността на документите и изправността на колата си. Не влизайте в спорове с представители на властта.



Работа и бизнес. Денят е много подходящ за привличането на влиятелни фигури, за доказване на личните постижения и комуникация с по-висшестоящите. Все пак от изключително значение е да подбирате думите и средствата, за да не бъдат отхвърлени вашите искания. Денят не е подходящ за търговски сделки и крупни финансови начинания. Юридическите дела и спорове, започнати днес, ще бъдат съпроводени с много нерви, доказване валидността на представените документи и разходи, надвишаващи първоначалните предположения. Обърнете внимание на финансовите си документи и счетоводната отчетност. Погрижете се да изчистите своите задължения към данъчните и финансовите институции.


Здраве, хранене и красота. Препоръчва се употребата на растителна храна, чудесен момент да започнете коледния пост. Можете да пренасочите енергията си към всяка дейност, която е насочена към подобрение на вашия външен вид. Денят е подходящ за пилинг на кожата, лифтинг процедури, но да се избягват парни бани и дълбоко почистване на кожата на лицето. Днес се обострят заболябванията на кръвоносната система и сърцето. Съществува риск за вени и капиляри и категорично се забранява хирургична намеса в тези области. Полезни са процедури за укрепване на гръбначния стълб. Удачно е също така боядисване и подстригване на косата, маски за укрепване на косъма.


Овен. Ако не отказвате присъствие на публични мероприятия, празненства и презентации, дори и да не са ваши, може да завържете интересно служебно запознанство и да срещнете стабилен и надежден бизнес патрньор. Ако нямате подобни предложения, отдайте се на чувствената страна на живота и прекарайте с любимия човек чудесен ден сред природата, наслаждавайки се на златната есен.


Телец. За да съхраните здравословния климат у дома, старайте се да поддържате доброто си настроение. Вашата работоспособност през предстоящата седмица е пряко зависима от качеството и продължителността на почивката ви. Имайте предвид това, за да не се изправите пред преумора и недостиг на сили, което пък ще понижи имунитета ви и ще ви направи уязвими.


Близнаци. Внимателно проверете извършената работа и се освободете от всичко излишно. А у дома проверете дали сте набавили всичко, което би гарантирало вашето спокойствие и благополучие. Вгледайте се и в партньора си - може да се окаже, че той е най-ценното ви съкровище.

Рак.
Ако новите проекти във вашата дейност вече са в напреднал стадий, гарантиращ тяхното съществуване, проявете максимум способности и талант в работа по тях. Това ще ви даде възможност да покажете всичко, на което сте способни. Въздържайте се от необмислени харчове и от необосновани надежди относно бъдещи постижения.

Лъв.
Останете настрани от семейните конфликти, особено от онези, които са възникнали във ваше отсъствие и нямате личен поглед варху причините и осносванията на “воюващите страни”. Насмесвайте се само в краен случай и избягвайте ролята на арбитър във всяка една конфликтна ситуация през днешния ден. В работата си се запасете с търпение и проявете трудолюбие. Сега е моментът да проявите така присъщите ви благородство и великодушие, като простите стари огорчения и се освободите от отдавнашни емоционални преживявания.

Дева.
Бъдете внимателни - някой недобросъвестен колега може да се възползва от вашата доброта и наивност. Внимателно обмислете какво е необходимо за здравето ви и доброто ви физическо състояние и се освободете от всичко излишно и вредно. В настоящия момент най-голяма вреда могат да ви донесат липсата на движение и излишеството в храната. Изключително подходящ ден да се освободите от всички ненужни връзки и контакти.

Везни.
Днес ще ви бъде трудно да се концентрирате. Опитайте се да си наложите да се занимавате само с най-важното и необходимото. Ако в суматохата успеете да отделите време на партньора си това ще бъде реално потвърждение за сериозността на чувствата ви.

Скорпион.
Не се и опитвайте с един замах да решите всички домашни проблеми - няма да ви се получи. По същия начин не се увличaйте по грандиозни дела, още повече, че обичайните ви дела куцат. Постарайте се първо тях да придвижите от мъртва точка и се освободете от тези, които отдавна са загубили своята актуалност. Пазете гърлото си и ограничете контактите си, за да избегнете евентуални зарази. Въздържайте се от оценки особено по отношение на хора.

Стрелец.
Ако не отхвърлите лекомислено предложение за допълнителна работа, имате шанс да подобрите финансовото си положение. Внимавайте да не прекалявате в нищо, особено в желанието да се подкрепите с пищна храна и напитки. Потърсете възможности за повече близост и ласки в личните си взаимоотношения - това е много по-безопасен начин да се потопите в океан от доволство и наслади.

Козирог.
Най-накрая имате възможност да се убедите, че вашите усилия не отиват на вятъра и успявате да поддържате семейните отношения на необходимото ниво. Сега остава само да затвърдите това положение и да го превърнете в дългосрочна тенденция. Интимна вечер дълго ще ви топли със спомена за преживяното.

Водолей.
Проява на учудваща за вас недалновидност би било днес да шокирате околните с екстравагантните си вкусове и желания. Ако много ви се иска да експериментирате и рискувате, направете го в работата си. Само внимавайте относно съдържанието на документите, които подписвате. Намерете някакъв отдушник за екстремното си настроение, за да се предпазите от травми.

Риби.
Отложете важните дела за утре. Ако все пак не можете да си осигурите почивен ден, насочете се към дейности, които не изискват от вас усилия. Отдъхвайте без угризения. Все пак една дълга разходка би подредила мислите ви, а потапянето в чудните багри на есента ще даде храна за мечтателната ви душа. Вечерта може да потърсите близостта и уюта на споделената любов.