Фъргюсън губи доверие в съдиите

Архив Варна

09-11-2009, 16:33

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Мениджърът на „Манчестър Юнайтед” Алекс Фъргюсън призна, че започва да губи доверие в съдиите след неделната загуба от „Челси”.

Той оспори решението за нарушение, което доведе до попадение във вратата на неговия тим. Мачът на „Стамфорд Бридж” се реши в 76-а мин., когато реферът  Мартин Аткинсън отсъди фал на Дарън Флетчър срещу Ашли Коул. Франк Лампард изпълни нарушението така, че сложи топката на главата на Джон Тери и капитанът отбеляза единствения гол в мача.

 


„Флетчър спечели топката чисто, Ашли Коул изобщо не бе докоснат, а подскочи във въздуха. След това при гола Дрогба събори Браун на земята. Позицията на рефера беше абсурдна, от там той не можеше да види нищо. Имаше играч на „Челси” (Джо Коул) застанал точно пред него, а той дори не помръдна. Този гол не трябваше да бъде признат. Това бе лошо решение, но ние нищо не можем да направим. Понякога губиш вяра в съдиите, затова говорят сега играчите", негодуваше Фъргюсън пред репортерите.


Сър Алекс вече е заплашен да бъде глобен или да няма право да ръководи тима си от скамейката, след като се призна за виновен пред Футболната асоциация в неправомерни действия. Сър Алекс се усъмни във физическите възможности на съдията Алън Уайли и след новите критики може да последва по-сериозно наказание. ФА също ще разследва коментарите на Уейн Рууни,след като на излизане от стадиона се видя как казва „12 души”.


„Юнайтед” доминираше в срещата и Фъргюсън остана ядосан, че от владеенето на топката и положенията не се стигна до гол.
„Имахме сериозно присъствие пред наказателното поле и добри шансове както вътре така и извън пеналта и трябваше да ги използваме. Можем да обвиняваме само себе си. Факт е, че „Челси” се откъсна с 5 точки. Загубата ни в Ливърпул нямаше значение за класирането, но тази да, след като ако бяхме спечелили, излизахме начело”, завърши коментара си Алекс Фъргюсън.