Вече не може един снегорин да чисти в две общини

Мисия Варна

10-11-2009, 12:35

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Община Варна е единствената в областта, която не е заявила готовността си за зимата и фирмите, с които ще работи при евентуални бедствия,

защото не е приключило договарянето. Крайният срок за тези заявки мина, беше до 20-и октомври. Написали сме съответните писма и очакваме отговори, иначе всички останали общини в областта са се свързали с нас. Повечето са готови на 100 процента. Това обясни областният управител на Варна Данчо Симеонов.
Идеята на областната управа е при тях да има пълната информация с каква техника се разполага на различните места, включително до най-дребните детайли - телефони за връзка със съответните фирми, маршрути за дейтсвие, вида на автомобили и хората, които са на разположение, за да има възможност за бързи и адекватни действия. Варна се оказа и единствената община в областта, в която не е запълнена квотата за доброволци, които да са на разположение при екстремни ситуации. Състоянието на Републиканската пътна мрежа и междуселските пътища ще се поддържа отново от три фирми, с които има сключени договори до края на май 2010, обясни областният управител. Чрез тези подробни данни ще бъдат избегнати ситуации, в които една и съща кола на една фирма, е записана в списъка за зимната готовност на две съседни общини примерно. Един автомобил не може да чисти на две места едновременно, но подобни опити са правени. Сега при нас излизат всички данни, така че подобни ситуации са изключени, допълни Симеонов.