16-годишен с девета присъда

Архив Варна

10-11-2009, 15:29

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

16-годишно момче от село Рогозина получи девета присъда, съобщи за "ВарнаУтре.бг" началникът на областно звено "Изпълнение на наказанията” в Добрич Гичо Гичев. Закоравелият крадец тези дни бил настанен за пет месеца в поправителния дом в Бойчиновци.

Нови две пробационни присъди го чакали, веднага щом излезе. Момчето крадяло всичко каквото му падне. То нахлувало в чужди домове и чупело стъкла на автомобили, за да се добере до ценните вещи. Станало абонат за присъди на областната пробационна служба от близо година.


"Забелязва се ръст на присъдите на пълнолетни. За тази година са 19. В момента се изпълняват общо 490 присъди, като увеличението в сравнение със същия период на миналата година е 15 процента. 8 души не изпълняваха своите наказания и пробационните им мерки бяха заменени с ефективни присъди", каза Гичо Гичев.


Тези дни пенсионер от Англия, живеещ във Варна, приключил своята присъда. Той изпълнявал наказанието си, но прекъснал и избягал в родината си. На влизане в България бил задържан, тъй като бил обявен за издирване. Продължил да изпълнява пробационните си мерки в тервелското село Кочмар, които приключили тези дни.