В Добрич атакуват милионите в джакпота

Архив Варна

11-11-2009, 12:37

Снимка:

РУСЛАН ЙОРДАНОВ

Автор:

РУСЛАН ЙОРДАНОВ

Всичко от Автора

Джакпотът в 91-ия тираж на тото 2 гони близо 3 милиона. Той ще бъде теглен утре - 12 ноември, а проверка на "ВарнаУтре.бг" в Добрич показа, че истерията на желаещите бързо да забогатеят е причината касиерките в тото-пунктовете да чупят рекорди по събрани суми за годината.

На ден през ръцете на служителките в спортния тотализатор в Добрич минават хиляди фишове с най-различни комбинации. В обедните часове на днешния ден посещаваме тото-пункта срещу входа на хотел "България" в центъра на Добрич. Заварваме десетина души - прокурори, секретарки, бизнесмени и двама пенсионери.


Всички съсредоточено са вперили поглед в своите фишове. Едни казват, че залагат на рождени дати, а други разчитат на случайни числа. Фишовете приема Дарина Коларова. Тя от 34 години е в тази сфера - симпатична жена, която въпреки многото работа, с усмивка посреща всичките си клиенти и им пожелава успех. Дневно тя обработва близо 500 фиша. Казва, че най-голямата сума, която е изплащала, е 15 000 лева, било е преди 2000-та година.

 


Колосалната сума кара и такива добричлии, които досега са обръщали гръб на хазартните игри, да прекрачат пунктовете на тотализатора. Жена, попълваща фиш, ни споделя, че миналата седмица е пуснала първия в живота си и е ударила тройка. Минималната печалба и супер джакпотът са я накарали отново да опита да познае числата на щастието.


Абсолютният рекорд за натрупана сума и печалба - 5,4 млн. лева, е поставен с обикновен фиш на 12 август 2004 г., а сегашният джакпот в трето теглене на “6 от 49” от 2 672 676 лева се изкачи до номер 7 в класацията на Българския спортен тотализатор. С постъпленията за тиража в четвъртък се очаква натрупаната сума да е близо 3 милиона лева, което означава, че ще изпревари джакпот № 5 в историята от 2 832 000 лева, спечелен от късметлия на 7 октомври 2001 г.


Досега мега късметът е бил на страната само на един добричлия. Преди 15 години той позна всичките шест числа, които за една нощ го превърнаха в милионер. Тогава джакпотът беше фиксиран - познаваш числата, взимаш 1 милион лева. Познати обаче казват, че радостта на  семейство Милионери е била кратка и днес то не разполага с пари.