Контрабандисти крият цигари и алкохол в мобилни тайници

Архив Варна

12-11-2009, 12:42

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Огромни коЛИЧества алкохол и цигари без платени лицензи са открити в нелегален склад край Горна Оряховица. Служителите на мобилна митническа група към Дирекция оперативен митнически и акцизен контрол е конфискувала 2200 литра алкохол и 2489 кутии цигари.

Алкохолът – водка, ракия, джин и мента е бил в пластмасови бутилки от 1.5, 2 и 5 литра. Цигарите са без български акцизен бандерол. Те са с от марки „YES”, „Marlboro”, „Pall Mall”, „Raquel Slims” и други. Дължимите данъци за задържаните количества алкохол и цигари възлизат на около 21 000 лева, като само акцизът е в размер на 16 000 лева.

Складът край Горна Оряховица е нелегален, защото му  е отнет лиценза за данъчен склад. В две поредни години -  2007 и 2008, митническите власти констатирали при ревизии сериозни нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове. Това наложило затварянето му.

При настоящата проверка митническите служители установяват, че алкохолната фабрика продължава да работи и да произвежда продукция нелегално. Открити са функциониращи съоръжения, както и есенции за производство на различни видове алкохол. Бутилираните спиртни напитки и цигарите са били укрити в лекотоварни транспортни средства, паркирани в двора.

<a href="http://www.varna.utre.bg/" title="Варна Утре - Утрешните новини за Варна">ВарнаУтре</a>