Първанов: Няма да отстъпя

Архив Варна

12-11-2009, 12:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Играта загрубя, но исканията за отстраняването ми няма да ме принудят да отстъпя от позициите си”, заяви президентът Георги Първанов.

Според държавния глава тайната коалиция между десните партии излязла наяве. Иван Костов и Волен Сидеров пък винаги търсели повод за реванш за изгубените битки. Междувременно от ГЕРБ се мъчели да изместят дебата върху проблеми от миналото. „Нека процедурата по импийчмънт да бъде задействана веднага, щом се намерят мои политически гршки. За осем години управление обаче никой не може да открие грешки”, коментира държавният глава.

По отношение на искането за отзоваване на българските посланици в Турция и САЩ Първанов заяви, че, ако вината на дипломатите бъде доказана, няма да се колебае да ги отстрани от длъжност. Посланиците обаче не трябвало да се превръщат в жертви на политическо противопоставяне.

„С приказките за стартиране на импийчмънт се внася страх само сред обикновените граждани. Няма ги законите, които да решават проблемите на България, които да стимулират българската икономика", отсече Първанов.

<a href="http://www.varna.utre.bg/" title="Варна Утре - Утрешните новини за Варна">ВарнаУтре</a>