Разбиха бандата, обирала тийнейджъри с пистолет и нож

Архив Варна

12-11-2009, 13:11

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Служители на Първо РУ и "Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР в Добрич разбиха престъпна група, която през последния месец и половина извърши няколко дръзки грабежа над младежи, придружени със заплахи с пистолет и нож.

По данни на потърпевшите и в следствие на действията на органите на реда са изготвени профили, от които станало ясно, че грабителите са от ромски произход. Те извършвали обирите в светлата част на дена или надвечер. Били изключително брутални - демонстрирали сила, вадели оръжие и го зареждали пред потърпевшите. Техни жертви ставали момчета на възраст между 15 и 18 години, момичета не са нападани. Вземали от нападнатите каквото могат - мобилни телефони, якета, пари, сребърни накити. Грабежите извършвали в различно съучастие. Групата действала в целия град - в градския парк "Свети Георги", в района на Кооперативния пазар, на "Токуда банк", до паметника на Добротица и др. В разкриването на бандитите е участвал целият състав на Първо РУ на МВР, сформирана е била специална група, който да анализира данните и да координира действията на полицаите.

Двама от грабителите са на 27 години, а съучастникът им е на 20. И тримата са криминално проявени. Най-малкият има наложени пет присъди за кражби, регистриран е за първото си деяние на 11 години. Апашите са задържани с прокурорско разпореждане за 72 часа, ще се поиска налагането на постоянна мярка "задържане под стража". Работата по изясняване на престъпната дейност на групата продължава.

<a href="http://www.varna.utre.bg/" title="Варна Утре - Утрешните новини за Варна">ВарнаУтре</a>