Фъргюсън получи сериозно наказание

Архив Варна

12-11-2009, 20:33

Автор:

varnautre

Всичко от Автора


Футболната асоциация на Англия наказа мениджъра на „Манчестър Юн” Алекс Фъргюсън с глоба 20 000 паунда и лишаване от правото да води отбора си от резервната скамейка за 4 мача, 2 от които са суспендирани до края на сезон 2010/11.

Те автоматично ще влязат в сила, ако до изтичането на този 18 месечен срок, мениджърът бъде признат за виновен по други подобни обвинения.


Комисията изслуша 67-годишният шотландец, който призна вината си по обвинението за "непристойно поведение", повдигнато за медийните му изяви след двубоя на 3-и октомври срещу „Съндърланд” на "Олд Трафорд" (2:2). Тогава той обвини рефера Алън Уайли в това, че не е достатъчно добре подготвен физически, за да може да ръководи двубой от такъв ранг. По-късно Сър Алекс се извини на Уайли и призна, че е бил ядосан от играта на своя отбор и си го е изкарал на рефера. Това обаче не успокои съдийските шефове на Острова, които изискаха сурово наказание на Фъргюсън за неговото провинение.

Това е третото наказание на Фъргюсън по обвинение в "непристойно поведение". През сезон 2007/08 мениджърът бе санкциониран за 2 мача и глоба от 5 000 паунда заради обидни реплики към рефера Марк Клатенбърг след загубата от „Болтън”. През миналия сезон Сър Алекс отново бе наказан за 2 мача и 10 000 паунда след протести срещу ръководството на Майк Дийн.

„Всички членове оценяват постиженията и величието на Фъргюсън. Имайки предвид това му бе обяснено, че на такава позиция отговорностите са по-големи. Комисията имаше предвид съзнателно направените от него забележки. Контекстът, в който бяха направени, бе не просто неподходящ, а направо непристоен и напълно не на място. Той никога не бива да казва тези неща отново”, коменира за BBC председателят на четиричленната регулаторна комисия Питър Грифитс.