"Итас" победи и тима на Пранди

Архив Варна

13-11-2009, 13:27

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Световният и европейски клубен шампион „Итас Диатек” (Тренто) продължи победната си серия и записа 13-ти пореден успех в италианската волейболна Серия А1.

Тимът, където играят българските национали Матей Казийски и Цветан Соколов, водени от Радостин Стойчев, надигра у дома отбора на „Тренквалдер” (Модена). Отборът на националния ни селекционер Силвано Пранди загуби с 3:1 (15:25, 25:23, 25:22, 25:19) в отложен мач от 9-ия кръг.
Преди началото на срещата Матей Казийски, Радостин Стойчев и останалите от Тренто внесоха в залата купата, спечелена от световното клубно първенство в Доха. Цецо Соколов изигра фантастичен мач като титуляр и напълно успя да замести бразилеца Леандро Висото, който е в Япония с националния си отбор, за да участва в Grand Champions Cup, коментира Legavolley. 19-годишният български талант стана най-резултатен за домакините с 19 точки (1 блок, 3 аса и 56% ефективност в атака), а звездата на България и капитан на световните шампиони Матей Казийски също бе на познатото си отлично ниво и добави 16 точки включително невероятните 6 аса, 1 блок (41% ефективност в атака и 52% перфектно посрещане) и заслужено бе обявен за най-полезен играч (MVP) на мача.