Пускат сирените в памет на жертвите на катастрофи

Архив Варна

15-11-2009, 09:04

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Днес в 12.00 часа сирените във Варна ще бъдат пуснати за 30 секунди в памет на загиналите и тежко пострадалите при пътни инциденти. Варна ще се включи  в световното честване на международния ден като през тези 30 секунди сигналните светлини и сирени на всички полицейски и противопожарни коли ще бъдат включени. По същия начин този ден ще бъде отбелязан и от колите на пътна помощ, които обслужват катастрофи.

От варненската полиция призовават в тези 30 секунди всеки да поеме моралния ангажимент да шофира разумно в памет на загиналите и страдащите и в името на живота и здравето, за да се ограничат нещастните инциденти по пътищата.


Над 19 мъже, жени и деца загиват всяка седмица по улиците и пътищата на страната ни като пешеходци, велосипедисти, пътници и водачи, сочи черната статистика. Във Варненска област от началото на годината са станали 357 тежки катастрофи, при които са загинали 34-ма и са ранени 427. Голяма част от тежките пътнотранспортни произшествия са предвидими и могат да бъдат предотвратени, твърдят от КАТ.