МФК Варна печели с 8:2 и пише на УЕФА

Архив Варна

15-11-2009, 10:48

Снимка:

ВАЛЕНТИН ВЕЛИКОВ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

МФК "Варна" спечели с 8:2 в държавното първенство по футзал и започна подписка до УЕФА. Шампионът взе първа победа, като разгроми "Реал" (Сф) (бившият "Надин" (Сф) в зала "Конгресна".

Четири гола за варненци вкара играещият треньор Венко Иванов. По два гола добавиха Явор Софрониев и Влади Гочев. Резултатът откри Венко Иванов. След 2:0 гостите от "Реал" вкараха за 2:1. После обаче стана 8:1 и накрая почетен гол за 8:2.

МФК "Варна" започна подписка до УЕФА за възстановяване на европейското първенство по футзал за 21-годишни.



"Другите континентални федерации запазиха своето първенство по футзал за 20-годишни. Трябва да съберем 10 000 подписа в България. Можем да го направим. Разписват се футболисти, съдии, фенове, журналисти", каза президентът на МФК "Варна" Александър Неделчев. Той обясни, че промяната на програмата, която е предложил на БФС, е за добро не само за варненския клуб, но и за софийските 5 клуба-участници в първенството.


"Мисля, че не бях разбран правилно. Ние предложихме промяната не заради МФК "Варна", а за доброто на всички български клубове", допълни Неделчев.


"Не е важно кой вкарва головете, а отборът да побеждава. Липсата на мачове преди старта на държавното си каза думата. Първите два мача създадохме, също като днес, толкова много голови положения, но преди седмица не успяхме да ги реализираме. Този път нещата се получиха", обясни играещият треньор Венко Иванов след победата с 8:2 срещу "Реал" (София).