Крадците от страната останаха във Варна и през зимата

Архив Варна

16-11-2009, 12:01

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Въпреки че активния сезон за гастролиращите във Варна крадци от страната би трябвало да е приключил, през последните дни се забелязва особена активност от този контингент, казаха от полиция. През почивните дни са задържани няколко апаши от други градове, които тарашат в морската столица.

Първо в ръцете на полицията попаднали двама мъже от Каменар и Алфатар, които решили да демонтират част от коледната украса по бул. "Осми Приморски полк" и после да я пласират за колкото пари могат. Варненец, който живее в бл. 119 на булеварда, видял от дома си какво става и веднага се обадил в полицията. Крадците били спипани на място, а украсата възстановена на мястото й за няколко часа.
Служители на Второ РПУ разкриха кражба, извършена от още един престъпен дует. 22-годишният В. Т. от София и 20-годишният му приятел Т. Т., който е адресно регистриран в софийско село, се промъкнали в неделя следобед в частен дом във Варна и отмъкнали солидно количество златни накити. Полицаите ги спипали преди да успеят да продадат откраднатото. Двамата също са с дълги досиета в полицията и също вече са били осъждани.