Наддават за бронзова маска на Вежди Рашидов

Архив Варна

18-11-2009, 14:05

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати в Добрич бронзова маска – негово дело, която да бъде разиграна на търг по време на благотворителен бал. Събитието ще се проведе този петък и се организира от единствения в страната дамски клуб "Майчина грижа".

В него членуват 30-ина дами, обединени от идеята за доброта и грижи за деца сираци. Всяка година в навечерието на Деня на християнското семейство - 21 ноември, клубът провежда благотворителни балове, на които кани бизнесмени, интелектуалци и политици. Чрез търг и томбола събират средства, които след това разпределят като стипендии на талантливи ученици и студенти от Добрич, имащи нещастието да растат сираци или да са лишени от грижите на един от родителите си.


Премиерът Бойко Борисов също е подготвил негов личен предмет, който да бъде разигран на търга. Съпричастие към благородната идея е изразила и евродепутатът д-р Антония Първанова, която е осигурила за търга творба от хартия на наша художничка. Тази година “Майчина грижа” ще организира Нощта на доброто за 13-и път. Гостите ще могат да участват и в традиционна томбола с интересни награди. Водеща ще бъде Радост Драганова.