Намалете скоростта в града, съобразявайте се с движението

Архив Варна

19-11-2009, 05:53

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Движението по варненските улици става все по-натоварено буквално от ден на ден. Трафикът и задръстванията станаха неизменна част от живота ни. За да бъдем сигурни за живота си и за живота на другия обаче, трябва да се научим да се съобразяваме с правилата. А за варненските шофьори това явно е трудно постижимо.

24 са регистрираните катастрофи през последните 24 часа.

Всички до една са по вина на шофьорите и са станали заради неспазване на закона за движение по пътищата, казаха от КАТ. Според статистиката на пътна полиция месечно във Варна се трошат средно по 900 автомобила при катастрофи. Затова съветът на пътна полиция е да се намали скоростта в града и шофьорите да се научат вече да се съобразяват с движението.


Според централата на „Ласиа” такси в момента в града започва да се усеща натовареният трафик. Голяма част от варненци вече са на път към работните си места. Вече има колона от автомобили на кръстовището до Икономическия университет, като най-дълго се чака за левия завой. Преминаването с лека кола през отсечката на бул. „Мария Луиза” от Червения площад до Археологическия музей вече отнема повече време. Иначе всички светофари в града работят нормално и в момента по улиците няма пътни инциденти.