Това, което не можете да промените, приемете

Архив Варна

21-11-2009, 06:57

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Изтича последният ден от пътешествието на Слънцето през сектора на Скорпиона. В комбинация с други астрологични фактори това прави денят подходящ за задълбочено и проникновено вникване в смисъла на битието и нашето място и принос в него. Във всеки от нас дремят скрити способности за осъществяване на връзка с висши нива на съзнанието, които ни помагат да се ориентираме в пътищата на нашето минало, настояще и бъдеще. Ако се допитаме до сърцето си и се възползваме от интуицията си, през днешния ден ще можем много правилно да преценим до колко поривите на нашата душа са удовлетворени. А истински щастлив и успял се чувства само онзи, който следва пътя си с вяра и любов в сърцето си. Не проявявайте недоволство от живота и от обстоятелствата през днешния ден – те не могат да бъдат променени и следва да бъдат приети такива каквито са. По-добре проявете смирение, променете гледната си точка, нагодете я към действителността по начин, който ви удоволетворява.


АСТРОЛОГИЧНА КАРТИНА НА ДЕНЯ

Слънце в Скорпион, Луна в Козирог
6 лунен ден


Денят е много подходящ за общуване с природата и това е най-лесният и достъпен начин да се освободим от стреса и да постигнем душевен баланс и хармония. Използвайте го за да се изпълните с благодат и любов и да се освободите от негативизма и лошите мисли. Старият гняв, страхът и обидата са баластът, който изсмуква силите ни и може би тъкмо днес е денят, в който ще успеете да хвърлите част от него зад гърба си. Когато простите на света, включително и на себе си, ще ви олекне и ще се страхувате по- малко. Осъзнайте ползата от прошката – тя не означава да кажете „Предавам се” или „Аз сгреших - ти имаш право”, нито да оставите някой да се измъкне безнаказано. Това е просто начин да освободите духа си и да се превърнете в същество без ограничения.


Утре вече Слънцето преминава в Стрелец, а луната във Водолей - все знаци на свободния порив, вдъхновението, неограничените възможности и проекциите в бъдещето. Потгответе се за тях.


Днес ще бъде подходящо да посетите по-възрастни роднини, приятели и близки и да поискате съвет или подкрепа от тях. Вслушайте се внимателно в думите им и нека те не ви плашат и отблъскват със своята сдържаност и предпазливост. Ако във вашето обкръжение съществуват хора, надарени с прозрение и мъдрост, потърсете ги за съвет, относно проблемните области във вашия живот. Днес е особено подходящ ден за проникване в бъдещето и ще можете да получите ценни указания, които да ви ориентират в него. Денят е подходящ и за общуване с учители, духовни водачи, с всеки който може да отвори пред вас вратите на познанието и духовността.

Работа и бизнес.
Денят е почивен и в светски, и в космически план. Но онези от вас, които са водени от амбиции за постижения, могат да го използват, за да приключат и оформят работата си, като поработят на спокойствие. За ръководителите ще бъде полезно да поработят върху трудните черти на своя характер и намирне на подходящ подход за мотивиране на своите служители. Ако си правите планове за крупни инвестиции, помислете дали наличните ви и очакваните ресурси ще могат наистина да покрият разходите по тях. В момента не е подходящо да търсите и разчитате на външно финансиране.

Здраве, хранене и красота.
Денят е много подходящ за дихателни упражнения и лечение и профилактика на бронхите. Разходка сред природата, особено високо в планината или в гората ще ви се отрази изключително благотворно. Подходящ момент също така за всякaкви подмладяващи, подхранващи и хидратиращи кожата процедури, посещение във фризьорски салон, маникюр и педикюр. Много подходящ момент за започване на серия от физически упражнения, насочени към оформяне структурата и релефа на тялото.
Уязвими органи са кожата, костите, ставите и сухожилията. Неподходящ ден за стоматологични манипулации.