Майката на Фреди Меркюри даде интервю за Би Би Си

Варна Лайф

21-11-2009, 10:00

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

87-годишната майка на  Фреди Меркюри Джери Булсара даде интервю за азиатския клон на Би Би Си, в което описва отношенията със сина си.

Възрастната дама разказва на страстта на Меркюри към музиката от ранно детство. Родителите държали Фреди да стане юрист или счетоводител, но той им отвръщал:  "Аз не съм толкова умен, мамо. Аз не съм толкова умен."

"Той ми звънеше често, защото обичаше домашната кухня. Казваше: мамо, идвам си у дома. И пристигаше с ролс ройса си, за голяма изненада на съседите"разказва Джери Булсара.
Според майката нейните гозби били любими на цялата група Queen. По време на дълги звукозаписни дни, синът й често носел големи количества бисквити със сирене, приготвени от майка му.

Интересът на журналистите към семейството на Меркюри е по повод откриването на паметника на известния певец в лондонския квартал Фулъм. Там от години - след емигрцията във Великобритания, живее семеството на Меркюри. Паметникът изобразява фронтмена на Queen на сцената в момента на последния акорд от песента. Той ще бъде открит на 24 ноември, 18 години след смъртта на Фреди.

Фреди Меркюри (роден Фарук Булсара) е роден през 1946 г. в Танзания, на остров Занзибар. Когато Фреди е на 18, семейството му се мести във Великобритания. Музикантът, който почина през 1991 г. от СПИН, е оставил повече от 20 албума. В момента Меркюри е един от най-разпознаваемите музиканти на нашето време.  Неговата песен "Бохемска рапсодия" е обявена за най-добра песен на хилядолетието през 2000 г. при изследване на 190 хил. души.