Ник Кейв номиниран за литературната награда тъпи секс сцени

Варна Лайф

21-11-2009, 12:01

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Лидерът на група The Bad Seeds Ник Кейв е номиниран за наградата за белетристика Bad Sex Awards, пише Guradian.

Наградата, създадена от британското издание The Literary Review, се връчва ежегодно на авторите на най-неудачно описаните секс сцени в литературни произведения. За наградата претендира втората част от произведението на австралийския музикант "Смъртта на Мънро Бъни", публикувана през септември 2009 г. В романа на Кейв се описва животът на обсебения от секса Бъни Монро, който се напива и изневерява на жена си.

Представителката на шотландската издателска къща Canongate, издала романа, Анна Фрейм, реагирала доста иронично на това, че The Literary Review обръща внимание на книгата на музиканта. Самият Кейв все още не е реагирал на решението на литературните критици да го номинират за титлата автор на зле описани еротични сцени.

Ник Кейв, за които "Смъртта на Бъни Мънро" е втори роман, е номиниран с още девет автори.
Пол Теру, Филип Рот, Джонатан Литъл, Амос Оз, Джон Бенвил, Антъни Куин, Санджида O'Конел и 
Ричард Милуорд.
Името на победителя ще е известно на 30 ноември. Церемонията по награждаването ще се проведе в клуб In & Out. През 2008 г. наградата Bad Sex Award беше спечелена от Рейчъл Джонсън за еротична сцена в сатиричния роман "Shire Hell".  А специалният приз наThe Literary Review   ще бъде връчен на Джон Ъпдайк, който е бил номиниран 4 пъти за наградата.