Шампионът разгроми Черно море

Архив Варна

21-11-2009, 17:55

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

“Левски” се разправи с варненския “Черно море” в двубой от 13-ия кръг на А група. Сините спечелиха лесно с 3:0 на своя стадион “Георги Аспарухов”. Те направиха мача си лесен още до 30-а минута. Жоазиньо откри в 23-ата, когато простреля Пиргов след грешка именно на вратаря. Бардон удвои от дузпа в 28-а минута. Нарушението извърши Кулибали, който влезе на мястото на контузилия се в 20-а мин. Милен Петков.

Сините продължиха да доминират и отбелязаха в 74-а мин. Само 4 минути след като се появи на терена, Ники Димитров реализира третия гол, поемайки топката след пас на Зе Соарес и с прецизен удар от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл не остави шансове на Пиргов. За гостите от Варна Велизар Попов направи 2 принудителни смени - освен Милен Петков, през втората част се контузи и Даниел Георгиев, заменен от Здравко Лазаров.


“Черно море” остана на осма позиция с 18 точки, а “Левски” се изравни на четвъртата с “Локомотив” (Сф) с по 22. По-рано през деня “железничарите” завършиха 2:2 с ЦСКА, а червените имат сериозни претенции към рефера Стефан Спасов. “Ботев” и “Спортист” направиха 1:1 и продължават да са заплашени от изпадане, а “Сливен” победи “Локомотив” (Мездра) с 1:0.