Борисов: Яне да каже сега или да отиде в опозиция

Новините

21-11-2009, 22:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Който иска да напуска парламентарното мнозинство или има да казва нещо, да го каже още утре. Не ми трябва такава подкрепа, нито толеранс. Или излиза сега или стои докрай”.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Сеизмограф” на бтв по повод заканите на лидера на РЗС Яне Янев, че след шест месеца ще разкрие лобитата на ГЕРБ.
Премиерът отсече, че подобни закани пред него не вървят. Той призова останалите партии от парламентарното мнозинство да се държат коректно или да отидат на другата страна.
„Ако проверите, ще видите, че няма такова участие в метрото. Кирил Добрев, както е типично за БСП, иска да изкара всички маскари. Особено след разкритията, че има връзки с Красьо Черния”, коментира Борисов по повод обвиненията на червения депутат, че премиерът има връзки с мъж на име Стенли.
След като водещата Светла Петрова обясни, че става въпрос за Стоян Сарийски, който е съдружник в 16 фирми, а чрез компанията си "Буллес Строй" участвал в обществена поръчка за 50 млн. евро в изграждане на столичното метро като подизпълнител, Борисов коментира:
„Метрото е акционерно дружество. По това време държавата участва заедно с общината във вземането на тези решения. На фона на повдигнатите обвинения за министри по конкретни сделки, те ми излизат с тия работи. Какво може да каже един контрабандист като Кирил Добрев? Само заради баща му тогава го отърваха!".
"Че кой не иска да направи днес коалиция с мен,  с най-силната партия? Аз съм първият, който не направи коалиция с ДПС.  Първият министър от предишното правителство, на който беше повдигнато обвинение е от ДПС, а преди няколко дни на още двама депутати от партията също им бяха повдигнати обвинения”, отговори премиерът на въпроса дали ГЕРБ ще прави коалиция с ДПС.