Полицията спипа крадец рецидивист

Архив Варна

23-11-2009, 12:22

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Крадец рецидивист от Търговище, вилнял през последните няколко месеца във Варна, беше заловен при специализирана полицейска операция, организирана специално в негова чест.

28-годишният Б. Р. "работел" само в местността Св. Никола. Влизал в къщи и апартаменти през незаключени врати и прозорци. Ако домът му се струвал "интересен", разбивал най-удобния вход, за да проникне вътре.


Криминалистите от Пето РПУ са сигурни, че търговишкият крадец е извършил пет кражби в района. За тях поне имат категорични доказателства. В процеса на разследването обаче е възможно да се окаже, че са повече, коментираха от полицията. Оттам допълниха, че при петте обира са откраднати скъпи златни бижута и ръчни часовници, 25 монети с нумизматична стойност, три преносими компютъра, фотоапарати, маркова козметика, дрехи, лични документи, пари и други вещи. При извършените огледи на местопрестъпленията били събрани доказателства, благодарение на които, самоличността на крадеца била разкрита. Оказало се, че е мъжът от Търговище, който в началото на септември бил обявен за издирване за други кражби. Криминалистите успели да засекат къде се намира и го спипали. В момента той е в следствения арест с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.