Баскетболистите гостуват ден по-рано на шампиона

Архив Варна

23-11-2009, 16:31

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Треньорски семинар измести кръга в Националната баскетболна лига от събота за петък. "Евроинс Черно море" гостува на шампиона "Лукойл Академик", а варненци тръгват за Правец в четвъртък без контузени играчи.

Любопитното е, че ако някой от баскетболните треньори не посети семинара, ще загуби права за една година. Тежките мачове на "моряците" не спират с гостуването на шампиона, тъй като на 2-и декември "Евроинс Черно море" е домакин на "Работнички" в мач от турнира "Еврохолд Балканска лига". Мачът ще се играе в зала "Конгресна" на Двореца от 17,30 или 18 ч.


След изминалия кръг в баскетболното ни първенство Васил Кьосев бе определен за най-полезен играч (MVP) на 6-я кръг на НБЛ за изявите си срещу "Спартак" (Пл). На обратния полюс бе латвиецът Павел Веселовс. "Той е един от тези, които тренират най-добре, но в мачовете не може да покаже истинското си лице. На този етап не можем да говорим за негово освобождаване. Минимум до Нова година той ще е част от нашия отбор и се надявам да докаже безспорните си качества", коментира Даниел Димитров.