Обърнете се към хората с повече стаж и опит

Архив Варна

23-11-2009, 22:38

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора


Слънце в Стрелец, Луна във Водолей
9 лунен ден


През по-голямата част от деня, ще продължават да се развиват тенденциите и събитията, породени от вчера. Нови допълнителни фактори и обстоятелства едва ли ще възникнат. Голяма част от нас все още ще бъдат по-скоро енергични, отколкото търпеливи. Денят носи допълнително раздразнение и нервни изблици на онези, които не са  си намерили достойно занимание, в което да вложат енргията си и да проявят активността си. Разточителност и стремеж за задоволяване на страстите ще бъдат мотивите, залегнали в основата на поведението на повечето хора днес. В такива дни нарастват самонадеяността и оптимизмът, но желание да се направят конкретни стъпки и усилия за постигане на целите, като че ли липсва. Голяма част от нас ще смятат, че успехът им е в кърпа вързан и им се полага по право. Тази привлекателна самозаблуда притъпява вниманието и мързелът, стремежът към разточителство или пък гордостта могат да създадат сериозни препятствия от най-различен характер. Необходимо е съзнателно да пречистите съзнанието си и да регулирате желанията си. Онези, които могат да се вземат в ръце и да направят трезва оценка на ситуацията ще спечелят голяма преднина, проявявайки внимание и последователност в действията.


Когато Слънцето премине в знака Стрелец, у много хора се проявява желание за праволинейност в действията, интерес към неизследвани области и далечни перспективи, но и прекалена самоувенеост, нетърпение, гордост и тшестлавие. Стрелецът винаги иска да надхвърли границите и благодарение на свободата на възгледите и оптимизма си е способен с пълни шепи да черпи от радостите на живота. През този период хората са увлечени към социален успех и обществен престиж и чрез Слънцето усвояват, проявяват и се възползват от далновидността и стратегическото мислене, характерни за знака Стрелец и неговия управител Юпитер. Но заедно с жизнерадостния и авантюристичен дух вървят и чувството за справедливост, морално-етичните ценности и идеали, висшите човешки закони. Тяхното проявление  ще бъде в центъра на общественото внимание през следващите трийсет дни.

През тази година преходът на Слънцето се осъществява под хармоничното въздействие на Сатурн. Той е строг съдник и коректор на всичко, което излиза извън допустимите и здравословни за обществото и личността граници. Но придава форма и изгражда структурата на всичко, което се развива устойчиво във времето. Това прави моментът изключително подходящ за всички дела, които изискват акуратност, последователност и сериозни действия, насочени към дългосрочни перспективи. Не пропускайте тази възможност  да дадете подходящ старт на вашите бъдещи сериозни постижения, било то в сферата на образованието, крупните бизнес начинания и високите социални постижения, или да разширите душевния си кръгозор. Не всеки ще може да предприеме подходящи стъпки, но всеки може да отдели част от времето си, за да помечтае или да състави план. Понякога дребен жест или молитва вършат повече работа от широкомащабни и енергични действия. Стига да са извършени в подходящия момент.

Работа и бизнес. Ако мечтаете да проявите своите лидерски качества, днес ще получите своя шанс. Следва обаче да спазвате висок морал в постъпките си и да не настоявате агресивно за признаване на вашите постижения. Ако действително те са плод на личните ви способности, признанието ще дойде от само себе си. Това ще бъде и доказателството, че е действително заслужено. Онези от вас, които се намират в началото на кариерата си, и се борят за доказване на способностите и авторитета си, следва да използват деня за придобиване на нови знания, повишаване на квалификацията си. Обърнете се към хората с повече стаж и опит. Днес те ще бъдат особено отзивчиви и търпеливи с вас.

Здраве, хранене и красота.
Повишената склонност да се глезим и угаждаме, да прекаляваме с храни и напитки може да изграе лоша шега на по-неустойчивите и изтънчени натури. Денят носи опасности за храносмилането, възможни са хранителни и алкохолни натравяния. Внимавайте относно качеството и количеството на това, което поемате. Повишената възбудимост при едни ще доведе до безпочвен оптимизъм, но други ще се сблъскат с измамни страхове и тревоги. Силовите упражнения, особено проведени на открито, ще възстновят баланса между духа и тялото ви.