Нова жертва на свински грип в Добричко

Архив Варна

24-11-2009, 15:07

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Свинският грип погуби 26-годишна жена от Каварна, научи ВарнаУтре. Тя е починала в Отделението по анестезия и интензивно лечение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Жената постъпила в лечебното заведение миналия понеделник. Преди това  била лекувана от личния си лекар. Приета е в кома, с белодробен оток, с двустранна бронхопневмония и дихателна недостатъчност. Лекарите положили максимални усилия, за да спасят живота й, но момичето починало в събота. Изпратените проби за изследване в Националната референтна лаборатория по грип и респираторни инфекции са положителни за А H1N1, каза за “ВарнаУтре.бг”  изпълнителният директор на МБАЛ д-р Мариян Ананиев.
Починалата каварненка е втората доказана жертва на свинския грип в областта. Припомняме Ви, че от усложнения от А H1N1 във варненска болница почина 15-годишно момче от Каварна. В ОАИЛ в МБАЛ в Добрич от дихателна недостатъчност преди време издъхна и жена на около 50 години, но нейни проби не бяха изпратени в Националната референтна лаборатория по грип и респираторни инфекции.
Медиците обясниха, че починалата жена е имала много придружаващи заболявания. Тя била инвалид първа степен, с изкаран енцефалит и наднормено тегло - над 100 килограма.
“ВарнаУтре.бг” научи, че 40-годишен мъж с положителни резултати за свински грип е лекуван в ОАИЛ на добричката болница. Пациентът е бил приет с двустранна пневмония, но сега състоянието му се е подобрило.