Нагаждането към обстоятелствата е пътят към вашия успех!

Архив Варна

25-11-2009, 05:14

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора


Слънце в Стрелец, Луна в Риби
9-10 лунен ден


Днешният ден започва малко след формирането на първата четвърт от фазата на Луната и носи със себе си нестабилност и конфликтност, както и необходимост от конкретни мерки, насочени към реорганизация и нагаждане на действията към обективната действителност. Тя обаче никак няма да отговаря на очакванията ни, а предстоящият конфликт на Луната с Меркурий ще донесе допълнителни тревоги и противоборство между нашата вътрешна същност и повелите на разума, времето и авторитетите.

Не се бунтувайте прекалено много, голяма част от тревогите ви са силно преувеличени, а единственият обективен източник на притеснения може да бъдат писмените и устни договорки и споразумения, изправността и законосъобразността на документи и подписи. Просто избягвайте ситуации и области, в които подобни действия са необходими и всичко ще бъде наред.

Очевидно последствията от вчерашниите полети на въображението, бездействие и прахосничество на време, средства и възможности ще легнат на плещите на не дотам активните и енрегични представители на знака Риби. А макар и спасители по душа, в момнта те никак не са склонни да носят кръста на отговорността за чуждите действия. А и са твърде ангажирани с тайни и явни флиртове, романтични прояви и задоволяване на емоционалните си нужди. Какво пък, струва си да  възприемем тяхната житейска позиция и гледна точка. Сега те най-малко обременени от общата битка за място под слънцето, нямат никакво желание да злословят по адрес на действителни и мними врагове и могат просто да се носят по течението, създавайки радост на себе си и околните. Като се има предвид напрежението, което създават останалите представители на зодиака в битката си за налагане на авторитет и гарантирането на благополучието си, това може би е за добро.

Днешните герои на деня ще бъдат може би малко дисбалансирани, чувствителни и емоционално раними, но вдъхновени от желание да търсят хармония, да излъчват любов и с потенциал да намират нестандартни решения на заплетени ситуации. И докато въпросите, изискващи целеустременост, трезва преценка, организация и самоувереност едва ли ще се придвижат и с милиметър, то там, където е нужно необременено съзнание и нов поглед, способност да се възползваш и нагодиш към обстоятелствата или просто късмет, можете да разчитате на успех и неочаквани придобивки.

Работа и бизнес.
Макар, че днес не е време за големи крачки и сериозни споразумения, нищо не ви пречи да се подготвите и да обмислите още веднъж всички “за” и “против”. Възможно е събитията и постъпващата към вас информация през деня да променят съществено очакванията ви. Не си заравяйте главата в пясъка – погледнете истината в очите. Ако сте ръководител, ще бъде удачно да проявите съпричастие и съчувствие към подопечните ви лица и търпимост към техните грешки. Все пак, не се предоверявайте напълно – вашата мекота и загриженост могат да бъдат недобросъвестно използвани, като ви подведат с лъжлива информация, зов за помощ или просто разчитат на търпение и толерантност от ваша страна.

Здраве, хранене и красота.
Желателно е дневното ви меню да бъде възможно най-опростено, с повече суха храна и по-малко течности. Едва във вечерните часове можете да се поглезите. И не само с менюто. Денят е много подходящ за всички разкрасителни процедури, релаксиращи масажи и СПА процедури. Не бива обаче да използвате нови козметични продукти, тъй като кожата е твърде чувствителна на алергични реакции. Полезни са сауната и банята на открито, а лечебните свойства на изворната и минералната вода са повишени.