За денонощие разкриха крадци на парфюми, желязо и ток

Архив Варна

25-11-2009, 12:08

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Досъдебни производства за кражби на парфюмерия, желязо и ток срещу петима мъже са образувани през последното денонощие, казаха от ОДП-Варна.

Най-тежко е положението на 21-годишния И. Д. Той се оказал единственият заподозрян, след като управителят на фирмата, в която младият мъж работи, се оплакал, че през последните месеци от склада е изчезнала парфюмерия на стойност около 6000 лв. Полицаите предприели действия за задържането му и при ареста се оказало, че ще му се наложи да отговаря пред съда за още едно престъпление. При личен обиск, у младежа униформените открили шест хартиени пликчета с марихуана и една ръчно свита цигара. Задържаният е с мярка за неотклонение полицейско задържане.

В ареста на РПУ-Девня изкараха нощта други двама крадци.  М. Н. от Аксаково и С. Д. от Девня са задържани за кражбата на 300 кг отпадъчно желязо от открит склад на фирма в същия град. Мъже на 66 и 53 години се разминаха без арест, но ще бъдат изправени пред съда за кражба на ток. При проверка на служители на Е.он България във вилна местност Черноморска панорама край село Осеново било установено, че мъжете са се прикаличи към електроразпределителната мрежа незаконно.