След Нова година променят пак движението под Oбщината

Мисия Варна

25-11-2009, 13:13

Автор:

ДИЯНА ЖЕЛЕВА

Всичко от Автора

След Нова година общината ще направи финалната промяна в движението на обществения и частен транспорт в карето под сградата на бившия партиен дом.

Новата транспортна схема ще касае зоната, заключена между бул. „Осми Приморски полк”, „Сливница”, „Княз Борис І” и „Осми приморски полк”, обяви кметът Кирил Йорданов.

Смяната на посоките и режима за движение в района се налага заради новоизградената пешеходна зона и бизнес-центъра, който изникна срещу Общината. Под него ще започне да функционира подземен паркинг и влизането и излизането на коли от и към него трябва да бъде осигурено с адекватен режим на движение в района, обясни Йорданов.

Нова организация на движение е планирана и за карето до Окръжния съд.


Вторият голям подземен паркинг в района на идеалния център – този под Общината, също е готов като проект. Той ще влезе на последната за годината сесия на Общинския съвет, за да стартира процедурата по избор на изпълнител за заложените между 250 и 280 паркоместа.


Подземни позиции за колите в центъра се очаква да бъдат отворени и в новите два обекта, които са в процес на изграждане – сградата на мястото на изгорялото училище и на новото районно кметство „Одесос”. За там кметът е разпоредил контрол върху спазването на часовите ограничения в строителните дейности. По правилата на общината строителните бригади могат да работят между 8 и 14 часа и след това – между 16 и 20 ч, обяви кметът.