Родители на близнаци платили ремонт в АГ-то

Мисия Варна

26-11-2009, 10:37

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Родители на близнаци, ползвали услугите на общинската АГ-болница във Варна, са дали 4000 лв. за подмяна на електроинсталацията в детското интензивно отделение на специализираната лечебница.

Други 9100 лв., дарени от ин витро клиниката на проф. Иван Козовски, пък са били насочени към основния ремонт на сектора за най-рисковите малки пациенти.
В първия от създаването на болницата основен ремонт на третия етаж ръководството е насочило общо 51 000 лв., съобщиха от АГ-то.
Навсякъде е поставена нова PVC дограма и теракота, помещенията са измазани, обновени са санитарните възли. Подменени са антибактериалните филтри и осветителните тела в коридора и стаите.
В неонатологията секторът за интензивни грижи е с 10 легла, а секторът за интензивно лечение е с 10 кувьоза. Специализираната болница по акушерство и гинекология е единствената извън столицата, а неонатологията е най-натовареното отделение, тъй като приема рискови новородени от цяла Североизточна България. Ремонтът е извършен поетапно, без да се прекъсва работата на екипите. Така вече отделението по нищо не отстъпва на VIP етажите, коментира шефът на болницата д-р Петър Атанасов.