Строителството на стадион „Варна” тръгва догодина със 140 млн. лв.

Мисия Варна

26-11-2009, 15:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Строителството на стадион „Варна” ще започне догодина и ще струва 140 млн. лв., съобщи в интервю за Дарик радио кметът на морската столица Кирил Йорданов. 

Той бе категоричен, че подобно вложение е непосилно за общинската хазна и също като Алея Първа изисква голям инвеститор.

В радиоефира варненският кмет обяви за чиста манипулация слуховете за връзка между него и „Химимпорт” и обясни, че бизнесът на холдинга не зависи от общината, а от държавата.


Кирил Йорданов категорично заяви, че не е жертва нито на икономически, нито на политически натиск. „Работил съм успешно и с правителството на Иван Костов, и с това на Симеон Сакскобурготски, и с кабинета на Станишев. По всичко личи, че ще работим добре и с правителството на Бойко Борисов. Всеки, който е влизал в кабинета ми с намерение да ми оказва натиск, е имал възможност да се убеди, че това е невъзможно”, коментира варненският кмет в същото интервю.


Той припомни, че е печелил две дела за клевета срещу журналисти и се закани, че занапред ще вземе сериозни мерки срещу хората, които уронват престижа му по страниците на жълтите вестници.


Заради кризата Йорданов призна, че ще е принуден да прекроява управленската си програма за този мандат. Приоритетно щели да бъдат изведени социалната политика и инфраструктурните проекти.