Мъдростта трябва да победи чувствата, физическата активност - арогантността

Архив Варна

26-11-2009, 22:37

Автор:

ЕЛЕНА ПЕНЧЕВА

Всичко от Автора

Денят няма да бъде много лесен, особено в сутрешните часове, когато много от нас ще се сблъскат с непреодолими препятствия, повишена конфликтност и всеобща неотстъпчивост. Не бива да влизате в спорове и да инициирате скандали – помирението после ще бъде доста трудно. Сериозните изпитания винаги стоят на пътя на големите постижения. Бъдете целеустремени и устойчиви в намеренията си, но се постарайте да се вместите в рамките на добрия тон и допустимите норми на поведение. Това засяга най-вече представителите на кардиналния кръст – Овен, Везни, Рак и Козирог. Кардиналните изменения ще засегнат техните лични и професионални взаимоотношения и ще внесат известно напрежение в домашната им среда. Ще е необходимо едновременно да проявите твърдост по отношение на намеренията си и гъвкавост по отношение на стратегията за тяхното осъществяване. Не приемайте външните обстоятелства като препятствия, а като коректори, явяващи се с цел да подсигурят успеха ви.


Слънце в Стрелец,  Луна в Овен

11-12 лунен ден



Енергетиката на деня изисква и предполага да поставим собствените си задачи и планове в служба на другите – социалната група, в която битуваме или обществото като цяло. За да не позволите принципната ви житейска позиция да влезе в конфликт с близкото обкръжение, използвайте максимално потенциала си и всички достъпни за вас начини да намирате общ език и взаимоудовлетворителна гледна точка по проблемите на ежедневието.

Днес мъдростта трябва да постигне победа над ума и чувствата. Това няма да бъде много лесно, тъй като Луната в Овен естествено ни настройва към прояви на нетърпение, прибързаност или необмисленост в постъпките и повишена раздразнителност. Това обаче за много от нас може да бъде удар по личната репутация и да донесе загуба на позиции и статус в обществото. Ще направите много удачен избор, ако насочите тази експлозивна енергия към дейности, изискващи по-голяма физическа натовареност и повече разход на енергия.

По-духовно ориентираните хора, днес могат да направят мощни крачки по пътя на своето развитие. Денят е свързан с проявлението и овладяването на Кундалини и всички други активни енергии – можете да посветите сутринта на практики, насочени към тяхното овладяване и трансформация.

Вечерта е по-подходяща за свързване с източниците на космическата енергия на любовта и милосърдието, медитации свързани с активиране на сърдечната чакра.

Работа и бизнес. Енергичните и целенасочени действия днес ще накарат много хора да се борят с усърдие и воля за своето място под слънцето. На онези от вас, които разчитат и търсят подкрепа от шефове и висшестоящи лица, препоръчвам да отложат действията си за следобеда или най-добре за утрешния ден. През втората половина на деня всички ще усетят по-голяма сигурност и мотивираност в действията си. Енергичните и находчиви лидери, които съумеят днес да коригират и нагодят проектите си към информацията и външните обстоятелства, с които утрото ще ги посрещне, ще могат да постигнат стабилен напредък в осъществяването на плановете и проектите си. Старайте се да избягвате рисковани крупни известиции и търговски сделки със съмнителни и непроверени във времето партньори.

Здраве, хранене и красота.
Денят е изключително подходящ за активни спортни занимания на открито, силови тренировки, изискващи голям разход на физическа енргия. Много подходящ момент за начало на лечебно гладуване и на разтоварваща течна диета, профилактика и лечение на белите дробове чрез използването на дихателни практики. Все още са полезни всички водни процедури с лечебни, възстановителни и профилактични цели. Полезно е да се изкъпете или да пиете изворна вода, да поседите край планиски поток – това ще пречисти и освежи мислите ви. Пилинг маски с плодови киселини ще се отразят добре пък на кожата ви. Уязвими органи са главата, очите и зъбите. Не се препоръчват операции и манипулации в тези области, както и посещение при стоматолог.