Осъдиха фалшива родилка, съдбата на бебето е неясна

Архив Варна

27-11-2009, 15:48

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Условна присъда получи жена в Добрич, която роди на 26 септември т.г. и даде чужди лични данни на своето дете.

Така друга жена стана майка без да е раждала. Истинската родителка получи 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, след като Районният съд одобри споразумението между прокуратурата и родилката Айсел Арифова.
В обвинителния акт се казва, че подсъдимата се признава за виновна в това, че умишлено е заменила гражданското състояние на Мелиса Семиха Исмаил като за изготвяне на съобщение за раждане се е представила със самоличност Семиха Сали Исмаил от град Добрич.
В съдебната зала бяха и набедените за родители.
“Исках по-тежко наказание за нея, но просто съдията така реши. Щом вече и делото излезе, щом е осъдена и за нас има спокойствие. Два месеца нямаше никакво спокойствие за нас”, каза за “ВарнаУтре” Семиха Исмаил.
„Въпреки че Айсел ми е първа братовчедка от сега нататък вече нямам работа с нея. Точно от нея не сме очаквали, все пак в един двор живеехме, защо направи така? Всеки ден бяхме заедно, баща й почина скоро, съжалявахме я, идваше в нас, защо направи така не можем да намерим някакъв отговор. Не трябваше да го прави”, сподели Нурсел Ариф.
Решението на Окръжния съд не може да бъде обжалвано. Прокурорът по делото заяви, че ще изпрати писмо до кметството в Добрич, което пък трябва да послужи за отменяне на акта за раждане на бебето и за издаване на нов с истински данни. Осъдената родилка не пожела да каже каква ще бъде съдбата на бебето.