24 часа: “Левски” безнадеждно сам за конгрес на БФС

Архив Варна

28-11-2009, 11:07

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Левски" не може да набере достатъчно съмишленици, за да активира на практика войната срещу БФС. Към момента тя е словесна - заплаха за свикване на извънреден конгрес през януари. Това твърди в днешния си брой вестник "24  часа".

По устав обаче, за да се стигне до извънреден конгрес, искането трябва да идва от една трета от клубовете, които членуват в БФС, напомня вестникът. На шестия конгрес на централата през януари тази година 418 делегати имаха право на глас. Но бяха приети и рекордните 343 клуба за нови членове. Тоест над 250 клуба трябва да се опълчат на Боби Михайлов, за да се стигне изобщо до извънреден конгрес.

Трябва да бъде изпратена и покана за провеждането му, като е ясно посочено по чия инициатива той се свиква. Въпросната покана трябва да се обнародва в "Държавен вестник" най-малко един месец преди насрочения ден. Тоест шампионите трябва да намерят около 250 сподвижници до коледните празници, за да успеят да инициират януарски конгрес.

Засега единственият освен хората от "Герена", който надава вой срещу управлението на рекордьора в националния отбор, е Ивайло Дражев. Точно преди година той обяви, че "Левски" подкрепя кандидатурата на Васил Божков за президент на БФС. Впоследствие обаче каузата му се оказа блян. Безнадеждна изглежда и алтернативата за бутане на Михайлов към настоящия момент.

Единственото събитие, което изглежда реално за организиране в обозримо бъдеще, е дискусията за тежката криза в българския футбол, за която призоваха "сините" в декларацията си срещу управлението на Боби Михайлов.