Делфини танцуваха на брега в Шабленско

Новините

29-11-2009, 15:36

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Осем делфина изнесоха невероятно танцово шоу на брега на Черно море в района на  Шабла пред близо 50 рибари. Около 16 часа в съботния ден бозайниците изненадващо се приближили на 3 метра от рибарите.

Започнали да се хвърлят нагоре във въздуха и да се преобръщат по гръб, след това правили истински фонтани, разказаха за ВарнаУтре свидетелите на спектакъла на делфините. Рибарите онемели и остави въдиците си, за да гледат неочакваните гости. По принцип се ядосвали, когато се приближи делфин, защото така подгонвал рибата им. Този път обаче с радост изгледали десетминутния спектакъл.


“Всичко беше много красиво, като в приказка. И друг път съм гледал делфини, но такова нещо не бях виждал. След това те заминаха на юг, а на брега дойде голямо количество зарган. За съжаление, стана късно и прибрахме такъмите”,  сподели рибар от Добрич, станал свидетел на цирковите номера на делфините близо до паметника на съветските летци в Шабленско.



ВарнаУтре припомня, че миналата седмица акули излязоха на брега на Черно море от Шабла до Констанца. Хора дори ги ловиха с ръка.