Ветераните ще помагат на „Спартак”

Архив Варна

30-11-2009, 14:32

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

Ветераните на изпадналия в будна кома „Спартак” ще търсят най-доброто решение за спасението на 90-годишния футболен клуб. Те са създали обществен комитет и до дни ще обявят какво възнамеряват да предприемат.

Първата им изява бе да изразят несъгласие с декларацията на фен-клуб „Соколи”, която миналата седмица обвини в бездействие Община Варна. „Не можем да приемем постановки като тази на  фен-клуб „Соколи”, особено що се отнася до отношението на Общината и лично на кмета Кирил Йорданов за съдбата не само на ФК „Спартак”, а и спорта като цяло във Варна. От 2003 г. той първи застана зад проблемите на спорта, подаде ръка за отдаване на базите, финансира текущи разходи. Общественият комитет ще има срещи с общината и очакваме още по-задълбочено отношение към проблема със „Спартак”, заяви за медиите Антон Фажев.



Присъстващите още Живко Господинов, Хугас Месропов и изпълнителният директор на ЖСК „Спартак” Иван Иванов твърдят, че основната вина за състоянието на футболния клуб е далеч извън Общината и кмета Йорданов. Те имат желание да се срещнат с мажоритарния собственик на „Спартак”, който според техни информации е Добрин Добрев. В обществения комитет участват още Красимир Зафиров, Благой Калфов, Божидар Ставрев, Кирил Пандов, Иван Филипов, Николай Станчев, Златин Михайлов и Косьо Костадинов, подкрепени от Ивайло Маринов и Росен Добрев. На срещата с медиите обаче бе уточнено, че ветераните организират всичко това, защото имат емоционална и морална връзка с ФК „Спартак” и нямат намерение да придобиват собственост или да финансират изпадналия в много тежка криза клуб.