Хора на дядо Кирил купиха Radio France International

Мисия Варна

01-12-2009, 09:51

Снимка:

ОРЛИН ЦАНЕВ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

RFI – София, което излъчва на вълна 103,6 за София е продадено, съобщи БГНЕС. За продажбата вчера е бил уведомен официално екипът на радиото от френски представител на RFI.

Купувачи  на медията са бизнесмени от Варна, които притежават регистрираното преди  2 седмици дружество „Възраждане Варна 2009“ .Такова вероятно ще е и името на новото радио. Дружеството е под егидата и с благословията на варненския и великопреславски митрополит Кирил.   То е с предмет на дейност реализиране и излъчване на радио и телевизионни програми.
Новите собственици 34-годишният Климен Христов и Данаил Добрев на 38 г., все още не са се представили пред екипа и не са обявили програмните си намерения – дали става дума за радио с православна насоченост или с широк обществен профил. Вероятно ще има едномесечен преходен период, през който това ще бъде изяснено.
Radio France International започва излъчването на емисии на български език на 16 октомври 1995 година, в координация с редакциите на световната програма на RFI.
 Агенциите припомнят, че  продажбата е в резултат на план за модернизация на радиото на новото ръководство на централата във Франция. Този план беше атакуван още през лятото от френските журналисти в централата с поредица от стачки.