Руската рок легенда Машина Времени за първи път в България

Архив Варна

01-12-2009, 15:11

Автор:

ВАРНА УТРЕ.БГ

Всичко от Автора

Пионерите на съветската рок музика Машина Времени идват за първи път в България, по покана на компания DEGRIS.

През 2009 г., легендарната група чества 40 години на сцена с мащабно юбилейно турне в Русия и зад граница, което ще продължи и през следващата година.За първи път, през цялата музикална кариера на групата, България ще бъде включена с дата за концерт в София - 10 март 2010 г., зала 1 на НДК.Това ще стане възможно благодарение на промоутърска компания DEGRIS.
Първоначално музикантите от Машина Времени планирали юбилейният тур да включва 40 концерта в най-големите градове на Русия. Но, когато новината за предстоящия тур на легендите се разчула, светкавично започнали да валят покани за гостувания от цял свят. Така групата решила първият етап от турнето да стартира в края на март 2009 г., и да премине през Русия и близките страни Украйна, Беларус, Казахстан, Прибалтика.Той ще завърши след броени дни в Москва, на 11-ти декември, с промоция на новия албум на Машина Времени «Машины не парковать». Вторият тур, включващ и концерта в София на 10 март, ще стартира в началото на 2010 г. Така, родните фенове ще могат да сбъднат дългогодишната си мечта – да видят на живо легендарните “машинисти”!
“Казват, че 40 год. не трябва да се празнуват.Ние не сме се и събирали.Но по-късно размислихме – всички сме зрели хора, защо да се боим от някакви глупави поверия? В края на краищата беше решено: през 2009-та, Машина Времени ще чества своя юбилей, а песните, които ще представим, ще бъдат избрани от самите фенове, обяснява
Основателят на Машина Времени Андрей Макаревич по повод юбилея на групата.