Диета при пълнолуние

Архив Варна

01-12-2009, 22:35

Снимка:

Цветомир Трънков © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Диетата при пълнолуние се основава на употребата на течности. Тя ви помага да се справите със задържането на течности в организма.

Смята се, че при пълнолуние и новолуние е добре да се спазва диета.

Защо? Обяснява президентът на Международната федерация по фито и ароматерапия, лекар-терапевт доктор Кристиан Дюраффур.

В тези дни се променя атмосферното налягане и движението на водата. Пълнолуние - време на отлив, когато водата се сгъстява.

При Новолуние е точно обратно, водата се разширява и предизвиква прилив.

Благодарение на тези външни процеси в телата ни също се променя обмяната на веществата (разпределението на водата и микроелементите).

При пълнолуние водата от междуклетъчните пространства се предвижва вътре в клетките, а при новолуние настъпва обратния процес: водата се придвижва навън от клетките на тъканите. Предвид тези особености, може периодично да се спазва диета, която ще подобри движението на водата в организма, ще прочисти тялото, ще ускори отделянето на мазнините и токсините.

Диетата при пълнолуние се основава на употребата на течности. Тя ви помага да се справите със задържането на течности в организма.

Диетата при новолуние отвежда от организма водата, токсините и стимулира процесите на липолиза (разлагането на мазнини, складирани в клетките).

Лунната диета възбужда организма, помага му да използва напълно запасите си от ензими (те са необходими, за смилането на храната и усвояването на хранителните вещества).

Диета 24 часа

Тя започва в навечерието на пълнолунието (един час преди събитието) и продължава 24 часа. Менюто съдържа само течности. Може да се пие вода (изворна, варена, минерална), пресни сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пие сок от прясно изцедени плодове и зеленчуци.

Резултатът няма да се забави дълго. Загубата на теглото е от 250 грама до 1 кг, организмът ще се прочисти и ще спаднат отоците.

Диета 6 дни

През първия ден се ядат само сурови или варени зеленчуци. В следващите два дни и двата дена след гладуването се ядат само ананас и гъби (яде се четири пъти на ден).

Ананасът има диуретично действие и предотвратява натрупването на мазнини. Гъбите трябва да са приготвени на пара или варени с малко подправки и малко зехтин (студено пресован). Гъбите са ниско калорични и съдържат протеини, които са храна за мускулите.

Внимание: Тази диета не трябва да продължава повече от шест дни (включително и деня на гладуването)!

Диета 3 дни

Диетата при пълнолуние може да се ограничи до три дни:

Първи ден - сурови или варени зеленчуци
Втори ден - само течности
Трети ден - само ананас и гъби.

Резултатът - ефективно почистване на тялото и намаляване на теглото с 1-3 кг в зависимост от продължителността на диета.

Източник: www.lunaf.com