Телеком налива пари във варненския баскетбол

Архив Варна

02-12-2009, 13:52

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

Телекомуникационната компания "Глобул"стана спонсор на варненския баскетболен  "Евроинс Черно море" с договор до края на сезон 2011/2012 г. за мъжкия и младежкия отбор.

Така Асен Христов осигури допълнително финансиране извън неговите компании. То му дава възможност да разгърне амбициите за силен тим, не само в родното първенство, но и на европейската сцена. Сумата по договора не бе уточнена, само бе обявена, че е значителна.
"За пръв път чужда фирма от ранга на "Глобул" влиза в българския баскетбол, като изключим "Лукойл". Това означава, че не всичко е футбол. Във варненския баскетбол активно тренират 647 деца. Следващите 3 години тези деца ще се развиват като пълноценни личности. Благодаря на "Глобул", че тръгнаха заедно с нас в този проект. Мъжкият отбор ще участва в Евролигата, ФИБА Европа и "Еврохолд Балканска лига", който след Нова година става третия по сила турнир в Европа. Ще видим какво ще правим с чужденците. Зависи от тях. Бразилецът Атила Сантош реши да се върне при нас. Той е само на 23 години. Целта е обаче да изградим отбор от български баскетболисти, които да играят в най-силните 3 турнира в Европа", каза Асен Христов.
"За пръв път стъпваме в баскетбола. Причините да изберем "Евроинс Черно море" е, че има история. Обучението на децата е инвестиция в бъдещето. В "Еврохолд" виждаме партньор, който има шампионски дух", сподели главният директор "Продажби" на "Глобул" Иван Басан.
Днес от 17,30 ч "Евроинс Черно море" приема "Работнички" (Македония) в мач от "Еврохолд Балканска лига".