Ерик Уеб изведе „Евроинс Черно море” до успех

Архив Варна

03-12-2009, 08:03

Снимка:

ВАРНА УТРЕ.БГ

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

Американецът Ерик Уеб бе в основата на победата на “Евроинс Черно море” в Еврохолд Балканска Баскетболна Лига. Варненският тим надделя пред своя публика македонския “Работнички” със 86:76.

Уеб изигра страхотен мач и бе с ключов принос за успеха на своя отбор. Въпреки слабата си трета част, в която бе опазен и не отбеляза нито точка, в края на мача той завърши с 31 точки, 6 асистенции и 5 борби. Той отбеляза 8 тройки от 12 опита и въпреки петте си грешки, другите му изяви компенсираха това. Много добре се включи и Александър Янев с 15 точки, 6 борби и 3 асистенции. Другият чужденец в тима Павелс Веселовс изигра един от добрите си мачове с 11 точки и 8 борби.


Още през първата част „моряците” поведоха с 15 точки, но загубиха ритъма си и на полувремето резултатът бе 43:38. Второто полувреме започна с кош за домакините, но 9 поредни точки за “Работнички” изведоха тима за първи път напред в мача - 45:47. Варненци изравниха бързо и дори поведоха с 5 точки, но резултатът бе изравнен по-късно, а македонците също успяха да дръпнат с 5 точки. До края на третата част гостите водеха, а в 30-та минута резултатът бе 60:63.


Четвъртата част бе за Ерик Уеб. След като през третата той не отбеляза нито един кош, само в първите пет минути на последната записа един кош от средно разстояние и три тройки, а “Черно море” поведе със 79:68. Преди серията на Уеб, важна тройка отбеляза Тихомир Желев, който изравни резултата при 65:65 и вдъхна увереност на своя отбор. В тези минути гостите изпуснаха някои стрелби, като определено си личеше умора в тима, тъй като играеха главно 6 човека.


До края на годината на “Евроинс Черно море” предстои да изиграе още един мач в регионалната надпревара. Отборът ще пътува до Черна гора, за да играе с “Ловчен” на 15 декември. Тази събота пък варненци ще гостуват в Ботевград на “Балкан” в мач от НБЛ.