Телефонни измамници признаха вината си, осъдиха ги

Архив Варна

03-12-2009, 13:54

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Шестима телефонни измамници от Горна Оряховица признаха днес пред Варненския районен съд вината си и приеха делото срещу тях да мине по реда на съкратеното съдебно следствие.

Самите измами са по старата схема с роднината, предизвикал тежка катастрофа със загинал човек, а групата печелела от парите давани за "следовател или адвокат, който да оправи нещата". Те са извършени в периода от 15 август до 8 септември миналата година.


21-годишният Любен Алексиев, 27-годишният Златко Василев и 43-годишният Георги Василев са с по 11 месеца затвор, които трябва да излежат ефективно. 20-годишната Галимира Дренска и 28-годишната Искра Николова са осъдени на 6 месеца лишаване от свобода, които да бъдат изтърпяни при общ режим в затворническо общежитие от открит тип. 18-годишният Борислав Димитров получи пробация за срок от 2 години. Групата от Горна Оряховица ущипала възрастните хора с различни суми - общо над 23 000 лева.

Шестимата подсъдими солидарно ще заплатят обезщетения за нанесените имуществени щети заедно със законните лихви, както и направените разноски по делото. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок. Районният съд потвърди мерките за неотклонение на петима от подсъдимите, като единствено отмени задържането под стража на 18-годишния Борислав Димитров.