Бионсе разби номинациите за Грами снощи

Варна Лайф

04-12-2009, 05:23

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бийонсе води в номинациите за 52-ите награди Грами с 10 номинации, следвана от кънтри звездата Тейлър Суифт, която е с 8, съобщи снощи BBC.

След тях, също номирани за най-добър албум, са Black Eyed Peas - с 6 номинации, Лейди Гага и Дейв Матюс Бенд. R&B певецът Максуел и рапърът Кейни Уест също заслужиха по шест номинации. Британците Depeche Mode, Coldplay и певицата-поетеса Имоджен Хийп се поздравиха с по 2, а пък The Tings Tings са номинирани за най-добро ново представяне. "Салфордското дуо" (Тhe Salford duo) са рамо до рамо със Зак Браун Бенд, Кери Хилсън, MGMT и Silversun Pickups.

Номинациите в най-важните категории бяха разкрити по време на концерт в Лос Анджелис, излъчен на живо по телевизията снощи, чийто домакин беше рап звездата LL Cool J. Номинациите за останалите 109 категории бяха обявени по-късно.

Победителите ще станат ясни на 31 януари 2010 в Стейпълс Сентър в Ел Ей.

Бийонсе е номирана за песен на годината за Single Ladies (Put A Ring On It) и сингъл на годината за Halo - и двете от албума й I Am… Sasha Fierce, номиниран за най-добър албум.

Суифт също ще се бори за песен и сингъл на годината с You Belong With Me от нейния втори албум Fearless.

19-годишната кънтри звезда е най-продаваният артист в САЩ тази година, след покойния Майкъл Джексън.

В престижната категория Сингъл на годината ще се състезават още The Black Eyed Peas със I Gotta Feeling, Use Somebody от албума на рокърите Kings of Leon и Poker Face на Лейди Гага.

Лейди Гага, която стана основен играч в световните класации за албуми и сингли тази година, не беше допусната в категорията Най-добро ново представяне, защото дебютният й сингъл Just Dance беше номиран за най-добро денс парче миналата година.

Президентът на Американската звукозаписна академия каза, че "ще бъдат направени известни промени, така че конкретната ситуация да не се повтори".